Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2008


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Λαύριο.
Οι συγκεντρωμένοι απεργοί έβγαλαν ψήφισμα με το οποίο δήλωσαν την αγανάκτησή τους για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Μετά ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία του ΙΚΑ όπου και παραδώθηκε το παρακάτω ψήφισμα.
.
.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς. ΙΚΑ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Οι Απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13 Φλεβάρη στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την κατάσταση που υπάρχει με την συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την απαξίωση τους και την υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο Κέντρο Υγείας, στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν γίνονται αιματολογικές εξετάσεις γιατί δεν έχει καλυφτεί το κενό της παρασκευάστριας και οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο ΙΚΑ Κωροπίου μετά από μακροχρόνια ραντεβού. Στο κέντρο υγείας υπάρχει υπερηχογράφος ο οποίος δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη ειδικότητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Την άμεση επαναλειτουργία του μέχρι πρότινος συστήματος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από το κέντρο υγείας.

2. Την βελτίωση των εργαστηρίων ώστε να γίνονται πιο ειδικευμένες εξετάσεις και όχι μόνο γενικές αίματος Η μη λειτουργία εξελιγμένων εργαστηρίων έχει ως αποτέλεσμα την αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων προς τα ιδιωτικά συμβεβλημένα ιατρεία

3. Την λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως Αστικού και την πλήρη επάνδρωσή του με όλο το απαιτούμενο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η ΑΠΕΡΓΟΙ

13/2/2008

Τα παραπάνω αιτήματα έγιναν ομόφωνα αποδεκτά από όλους τους Απεργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: