Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα: Μαζική παράσταση σωματείων στη ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές ρεύματος (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σε μαζική κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 10 Νοέμβρη ταξικά σωματεία και φορείς του νομού.
Όπως τόνισαν, τις τελευταίες μέρες η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει εξαπολύσει νέα επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά και προβαίνει σε μαζικές διακοπές ρεύματος. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κόψουν το ρεύμα σε ηλικιωμένη που είναι ενταγμένη στο κοινωνικό τιμολόγιο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύσει ο τοπικός Τύπος, 5.000 νοικοκυριά της Πάτρας βρίσκονται στο στόχαστρο της ΔΕΗ για άμεση διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης, ο διευθυντής της αρμόδιας τοπικής υπηρεσίας συνδέσεων της ΔΕΗ προσπάθησε να αποφύγει τη συνάντηση με τα σωματεία, ωστόσο η συνάντηση έγινε κάτω από την αποφασιστική και ανυποχώρητη στάση τους.
Τα σωματεία διεμήνυσαν ότι δεν θα κάνουν πίσω. Απαίτησαν να επανασυνδεθούν όλα τα κομμένα ρεύματα παντού, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο Θεόδωρος Τουλγαρίδης, πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της δημοτικής αρχής στον αγώνα και τα αιτήματά τους.
Κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου στις 10.30 το πρωί. 
Τα σωματεία και οι φορείς που έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση:
1) Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας
2) Το Συντονιστικό Συνταξιουχικών Οργανώσεων Πάτρας
3) Το Συνδικάτο Μέταλλου Πάτρας
4) Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας
5) Το Συνδικάτο Εργ/λων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών N. Αχαΐας
6) Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ)
7) Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών
8) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αλεξιώτισσας
9) Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Ζαβλανίο
υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: