Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6π.μ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6.00 το πρωί η νέα 48ωρη απεργίαπου αποφάσισε η ΠΝΟ στην διάρκεια της χθεσινής της συνεδρίασης της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
Η απεργία ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί της Παρασκευής, 6 Νοέμβρη.
«Η όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών καθιστά επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής των ναυτεργατών στα καράβια, στη κλιμάκωση της απεργίας», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία για την απόφαση συνέχισης της απεργίας του κλάδου.
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, συνεχίζοντας την ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν:
«Καθίσταται επιτακτικά αναγκαίος ο συντονισμός της πάλης με το υπόλοιπο ταξικό - εργατικό κίνημα, ενάντια σ’ αυτή την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει στο στόχαστρό της, μαζί με τους εφοπλιστές, την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, την κατάργηση του ΝΑΤ, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη ραγδαία υποβάθμιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην νέα 48ωρη απεργία από Τετάρτη, 4 Νοέμβρη, 06.00 έως Παρασκευή, 6 Νοέμβρη, στις 06.00, για την περιφρούρηση και επιτυχία της απεργίας.
Τα ταξικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ, θέσαμε την πρότασή μας να συντονίσουμε την πάλη μας, με το ταξικό εργατικό κίνημα στις 12 Νοέμβρη, με 24ωρη απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης.
Χρειάζεται να κατανοηθεί από τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, η σφοδρότητα των αντιλαϊκών μέτρων.
Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να γίνει συζήτηση με τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.
Ρίχνουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας.
Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση για την κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες σε όλη την ακτογραμμή του Αιγαίου.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το δράμα που ζουν
»

Δεν υπάρχουν σχόλια: