Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ


ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΟΥΝΙΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΣΟΥΝΙΟΥ



Προς:


Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας


Bουλή των Ελλήνων


Κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


ΥΠΕΧΩΔΕ


Υπουργείο Πολιτισμού


Υπουργείο Εσωτερικών


Οργανισμό Αθήνας


Περιφέρεια Αττικής


Νομαρχία Αν. Αττικής


Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου


Δασαρχείο Λαυρίου


Δήμο Λαυρίου


Δήμο Κερατέας


Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου


Κατοίκους Λαυρεωτικής


Αθηναϊκό και Τοπικό Τύπο.




Οι παρακάτω φορείς, σωματεία, σύλλογοι και δημοτικές παρατάξεις της Λαυρεωτικής σε σύσκεψη που έγινε στις 10 Νοέμβρη του 2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου, αποφασίσαμε την δημιουργία επιτροπής αγώνα για την υπεράσπιση του Εθνικού Δρυμού Σουνίου. Με αυτήν την επιτροπή αγώνα σκοπό έχουμε την οργάνωση όλων όσων εναντιώνονται στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Λαυρίου για μετατόπιση του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού. Θα είναι ένα κοινό μέτωπο το οποίο θα προσπαθήσουμε να πάρει ευρύτερη μορφή, γιατί ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου δεν είναι υπόθεση μόνο μίας δημοτικής Αρχής, η κάποιων τοπικών φορέων, αλλά όλων των Πολιτών της χώρας.


Η προσπάθεια για αλλαγή του ΠΔ του 1974 που όριζε τον Δρυμό Σουνίου, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, αφού η μελέτη που έχει γίνει από εταιρία για λογαριασμό του Δήμου είναι γνωμοδοτική προς τα αρμόδια Υπουργεία και ο οποιοσδήποτε θίγεται από τα «νέα» όρια που θέτει η μελέτη θα μπορεί να επέμβει και να τα αλλάξει. Η συγκεκριμένη μελέτη αποδείχτηκε «λάστιχο», αφού μετά από ενστάσεις του Κοινοτάρχη του Αγ. Κωνσταντίνου, τα «νέα» όρια που έθετε η μελέτη μεταφέρθηκαν λίγο πιο έξω από τα οικόπεδα της Κοινότητας… Εάν επιτύχουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την μετατόπιση του Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής . Όλοι ξέρουμε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που προσβλέπουν σε μία τέτοια εξέλιξη, ώστε να τους «απελευθερωθούν» εκτάσεις που τις θεωρούν «φιλέτα».


Καταγγέλλουμε την αδιαφορία των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν πήραν κανένα μέτρο υπεράσπισης του δασικού μας πλούτου. Άφησαν τα ιδιωτικά συμφέροντα να αναπτύσσονται εις βάρος των δασών. Με την πολιτική τους, άνοιξαν την όρεξη σε κάθε επίδοξο καταπατητή, με σωρεία αποχαρακτηρισμών και με μόλις ένα αναδασωμένο στρέμμα στα έντεκα καμένα. Είναι συνειδητή και διαχρονική πολιτική επιλογή, η ανυπαρξία φύλαξης του Εθνικού Δρυμού από καταπατήσεις και παράνομες κατασκευές.


Δηλώνουμε προς όλους τους αρμόδιους, ότι η Επιτροπή Αγώνα, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην καταστραφεί ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής.


Ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου Ανήκει σε όλο τον λαό, δεν είναι εμπόρευμα είναι λαϊκή περιουσία.





Η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Σουνίου


ΑΠΑΙΤΕΙ:



1. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια μετατόπισης των ορίων του Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού. Να παρθούν μέτρα για την προστασία όχι μόνο του πυρήνα αλλά και της περιφέρειάς του.


2. Την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν έχει ζητηθεί η γνώμη του από κανέναν αρμόδιο φορέα.


3. Να μην δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης του Δρυμού από τον Δήμο και μάλιστα μέσα από την Σύμπραξη Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η προστασία του Δρυμού μπορεί να γίνει με την κάλυψη των αρμόδιων υπηρεσιών (Δασαρχείο, Πυροσβεστική, Αρχαιολογική Υπηρεσία) με μόνιμο προσωπικό.




ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ


1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ



ΣΩΜΑΤΕΙΑ


3. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ


4. ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»


5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)


8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ


9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ


10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ


11. ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΙ


12. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΟΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


13. ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


14. ΕΞΟΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ»


15. ΕΞΟΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»


16. ΕΞΟΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΓΡΕΝΩΝ ΣΟΥΝΙΟΥ


17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «Ο ΜΙΘΙΔΡΑΤΗΣ»


18. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια: